Asien

Skal du til Kina? Så læs med

Hvis du har planer om at rejse til Kina, eller du allerede har booket turen, vil du sikkert gerne vide mere om det kæmpe land med de mange indbyggere. Kina er et historisk land, som også har en meget anderledes, mangfoldig kultur.

Rejser til Kina bliver mere og mere populære, fordi det for det første er blevet nemmere at rejse dertil. Men i Kina er der også en kæmpe del af verdenshistorien, som for mange er et must-see/-visit på deres liste.

De korte fakta

  • Hovedstad: Beijing
  • Officielt sprog: Standard mandarin i tale, forenklet kinesisk skrift
  • Regeringsform: Etpartistat
  • Areal: 9.640.821 km2
  • Indbyggertal: 1,386 milliard (2017)
  • Valuta: Renminbi

Dette bør du vide

Der er en række ting, du skal tage højde for, hvis du skal rejse til Kina. Kulturforskelle, smarte ting at vide, og ting du skal passe på. Vi har samlet det herunder.

Søg om visum så tidligt som muligt

Det kan tage et stykke tid, før du kan få visum til Kina. Medmindre dit ophold er mindre end 72 timer, skal du have et visum for at opholde dig i Kina.

VPN bliver din bedste ven

I Kina er mange af dine favoritmedier blokeret af den kinesiske regering. En VPN, som står for Virtual Private Network, muliggør det for dig stadig at besøge Google, Facebook, Twitter og så videre.

Hav kontanter på dig

Det er blevet mere og mere moderne i Kina at bruge mobilbetaling, men du kan ikke altid være sikker på, at de tager imod lige præcis den betalingstype, du har til rådighed. Det er derfor klogt altid at have kontanter på dig – og du kan også hæve dem fra de fleste hæveautomater, når du er nået frem.

Du behøver ikke at give drikkepenge

Drikkepenge er ikke noget, man gør i Kina. Nogle af de lidt finere restauranter i de større byer kan måske finde på at tilføje en “service-fee”, men det er unormalt at efterlade penge på bordet, når man går.

Du skal ikke drikke vandet

Kineserne drikker ikke vand fra hanen, så det bør du heller ikke. Generelt indeholder vand fra hanen i Kina en usund mængde af tungmetal-partikler.

Vær forsigtig med at drikke stærk alkohol

Det er som udgangspunkt sikkert at drikke øl og vin, hvor end du er i Kina. Men stærkere sprutflasker på selv veletablerede klubber og barer kan være fyldt op med hjemmebrændt spiritus – så vær forsigtig.

Tag toiletpapir og hånddesinfektion med dig

Det er ikke alle steder, der har de vestlige toiletter, du kender hjemmefra. Mange steder har de kinesiske, offentlige toiletter slet ikke toiletpapir eller sæbe.

Hav dit pas og visa med dig over alt – gerne i fotokopi også

Dit hotel skal efter kinesisk lovgivning registrere dig med politiet, og det kræver dit pas. Derudover kan politiet – selvom det er sjældent – stoppe dig på gaden for at spørge om identifikation.