Sommerhus

Nem leje af sommerhus på internettet

 

Tidligere var det lidt mere tidskrævende at finde et sommerhus, idet man måtte kontakte hver enkelt udlejer af sommerhuse, der ofte annoncerede i aviser og tidsskrifter medledige sommerhuse. Så opstod der hurtigt deciderede bureauer, der specialiserede sig i udlejning af sommerhuse, så her kunne man få kataloger med de aktuelle sommerhuse med billeder og priser. I dag har det aldrig været nemmere at danne sig et overblik over ledige sommerhuse på markedet, da alle udlejere normalt annoncerer på internettet, og det gælder både udlejningsbureauer og private udlejere via Airbnb og andre hjemmesider.

Faciliteter og fakta om sommerhuse i Danmark

Det er ganske attraktivt at eje et sommerhus, men det kræver som regel en del egenkapital, før man har råd til at købe et større sommerhus, da denne slags ferieboliger kun kan opnå realkreditlån på op til 60 % af handelsværdien, så man skal derfor selv klare de resterende 40 % af betalingen, og sommerhuse ligger ofte i prislejet fra 1.000.000 kr. og opefter alt afhængig af størrelse, stand og beliggenhed. Der findes også sommerhus investeringsprojekter på markedet, hvor 10 mennesker går sammen om at købe et stort luksus sommerhus, således hver enkelt investor kun skal stå for et ganske lille beløb, samtidig med man kan modtage en årlig lejeindtægt, få skattefradrag samt et par ugers brug af sommerhuset hvert år.

I øjeblikket er priserne meget lave på sommerhuse, og det samme er lånerenterne, så det er derfor et udmærket tidspunkt at gå ind på markedet, selvom der naturligvis ingen garanti er for, hvor stort afkast man vil kunne opnå. Men man kan nemt udleje sit sommerhus ved at gøre det selv på en hjemmeside eller ved at kontakte et udlejningsbureau, der så står for det hele. De fleste sommerhusejere sørger for at deres feriebolig er udstyret med diverse udstyr til wellness og afslapning, således huset stiger i værdi og giver en højere lejeindtægt. De mest typiske former for udstyr og faciliteter er:

 • Swimmingpool
 • Spa
 • Sauna
 • Brændeovn
 • Internet
 • Bordtennis
 • Billard
 • Satellit TV
 • Alt i hårde hvidevarer til køkken og badeværelse
 • Spillemaskiner
 • Udendørs legeplads med boldbane

Hjemmesider med sommerhuse

Leje af sommerhus kan nemt og hurtigt klares hjemmefra i lænestolen, idet man blot går på internettet og tjekker de forskellige udbydere igennem. Hver hjemmeside har som regel en nem måde at sortere og fremvise deres aktuelle sommerhuse, således man kan søge efter beliggenhed, pris, sovepladser eller faciliteter eller en kombination af disse. Et af de største udlejningsbureauer er DanCenter, og på deres hjemmeside er det nemt at fortage leje af sommerhus, da her findes omkring 6.000 sommerhuse i alle prisklasser og størrelser fordelt over hele landet.