Luksusferie

Deleøkonomien hitter med platforme som Airbnb

Deleøkonomien er et samfundsøkonomisk økosystem bygget op omkring udveksling af menneskelige, fysiske og intellektuelle ressourcer. Det omfatter den delte skabelse, produktion, distribution, handel og forbrug af varer og tjenester af forskellige mennesker og organisationer. Airbnb er et succesrigt eksempel på deleøkonomien, hvor folk har mulighed for at leje deres hjem ud, eller man kan leje sig ind i folks hjem. Det er en måde at dele sine ressourcer på, der er blevet stadigt mere populær.

Hvad er Airbnb?

Airbnb er en online markedsplads, der gør det muligt for folk til at finde og leje sig ind i folks private hjem i hele verden til et fastsat ekspeditionsgebyr. Airbnb har mere end 1.500.000 indkvarteringsmuligheder i 34.000 byer fordelt på 191 lande. Virksomheden, der blev grundlagt i august 2008 og har hovedkvarter i San Francisco, Californien, er privat ejet og drevet. Virksomheden blev grundlagt med det formel at øge folks troværdighed overfor fremmede samt ideen om at fremme deleøkonomien med dette unikke koncept, der sidenhen har udviklet sig til at være en stor virksomhed. Det betyder også, at der er kommet konkurrenter til markedet, der udbyder en lignende service.

Prøv en ny måde at rejse på

Overvejer du at booke en Airbnb lejlighed til din næste rejse? Her er hvad du kan forvente, når du får eventyrlysten og springer de traditionelle overnatningsmuligheder over.

  • Airbnb er baseret på troværdige brugeranmeldelser, hvilket gør det til en mere tryg måde at rejse på.
  • Vælg unikke indkvarteringer. Har du nogensinde ønsket at bo i et træhus ved en sø på Filippinerne, et bådehus med udsigt til Eiffeltårnet, en smuk campingvogn i Belgien eller lignende? Airbnb omfatter en forbavsende bred vifte af ‘egenskaber’, fra igloer og slotte til bondegårdsferier og fyrtårne – og alt derimellem.
  • Skræddersy din booking ved at tilpasse din søgning efter pris, placering og privatliv.