Aktiv ferie

Aktive ferier er blevet mere populære

Adventure rejser blomstrer, og industrien er tilpasses i overensstemmelse hermed. Destinationer som Cuba, Colombia, Burma, Mexico, Brasilien og Jordan er blevet mere populære hos turister i takt med at interessen for adventure rejser er steget. Det betyder, at sol, hav og sand – de tre ingredienser, der engang lovede familier alt, hvad de nogensinde havde bedt om, bliver gradvis overhalet af vandreture, dyrelivs trekking, cykling og kulturelle ture.

Hvad er adventure rejser?

Adventure rejser er en kombination af fysisk aktivitet, en forbindelse med naturen og kulturel fordybelse. Mens de fleste underudviklede områder stadig er begrænset til “hardcore eventyrere”, er destinationer som Cuba, Colombia, Burma, Mexico, Brasilien og Jordan delvist udviklet, men ikke alt for kommercialiseret. Derudover har de en masse adventure at byde på, hvilket har gjort dem til stadig mere populære rejsedestinationer.

Dette stigende segment og den ændrede forespørgsel på rejsedestinationer kan udgøre en direkte trussel mod mere traditionelle, charter badeferier – en sektor, der har domineret branchen i flere årtier.

Erfaringshungrende turister

Væksten i den adventure prægede rejse sektor er drevet af en række faktorer, ikke mindst forbrugernes skift fra behovet for materielle besiddelser til en interesse i faktiske erfaringer. Mange forbruger undersøgelser, viser at folk hælder mere og mere til erfaringer versus ting.

Derudover betragtes adventure rejser i dag også som mere sikre end førhen, og de er blevet billigere de seneste år, hvilket naturligt vil øge efterspørgslen.

Rejsearrangørernes catering til dette marked trives, og nye virksomheder dukker op hurtigt som en reaktion på den stigende efterspørgsel på unikke og rejser for eventyrlystne turister.