Økonomi og ferie

Husk altid en god rejseforsikring

Når man rejser på ferie til udlandet, så bør man altid sikre sig, at alle familiens medlemmer har en dækkende rejseforsikring, så man på den måde kan undgå kostbare hospitalsregninger, da man ikke altid er sikret med det almindelige danske sygesikringsbevis. De fleste kendte forsikringsselskaber oplyser både dækning og priser på en rejseforsikring på deres hjemmeside, og for man kan hente nyttige informationer om en rejseforsikring hos Codan, der et af Danmarks største og ældste forsikringsselskaber.

Hvad dækker sygesikringsbeviset på rejsen?

Den Offentlige Rejsesygesikring er en dansk ordning, der med udgangspunkt i det gule sygesikringsbevis gratis får dækket udgifter i forbindelse med sygdom, tilskadekomst eller dødsfald, når man er på ferie i Europa. Så hvis man vil gardere sig bedst muligt, så bør man tegne en verdensrejseforsikring, der dækker overalt i verden.

Hos mange forsikringsselskaber er denne form for rejseforsikring allerede inkluderet i familiens indboforsikring, men den kan naturligvis tilkøbes efter behov for et beskedent beløb. Med en sådan rejseforsikring er man også sikret med en erstatning, hvis man får brug for at aflyse sin ferierejse i sidste øjeblik på grund af sygdom eller andre pludseligt opståede situationer.

Tjek dækningen af din rejseforsikring

Før man bestiller en rejseforsikring, så bør man tjekke alle betingelser og vilkår, idet man med en omfattende rejseforsikring måske kan spare visse andre forsikringer, som man ikke vil have brug for. For eksempel kan man på DR programmet Kontant erfare, at mange køber en selvrisiko forsikring i forbindelse med leje af bil, og dette er som regel inkluderet i en almindelig rejseforsikring.

Den største hjælp med en universelt anvendelig rejseforsikring er naturligvis til at dække alle hospitalsudgifter, der i de mange lande nemt kan løbe op i 5-10.000 kroner dagligt, og man har flere steder læst om turister, der har rejst uden en dækkende rejseforsikring, hvorefter man har fået en madforgiftning eller blevet bidt eller påkørt, hvorefter den samlede regning kan blive på flere 100.000 kroner.

Man kan ofte købe en rejseforsikring til under 1.000 kroner årligt, og hvis man samtidig tegner indboforsikring, får man den som regel gratis oveni, så på den måde kan man billigt gardere sig mod uventede udgifter på rejsen samt i hjemmet.