Sommerhus

Sommerhusudlejning er stadig en god forretning

I Danmark har sommerhusudlejning haft en omtumlet tilværelse, og priserne voksede til uhørte høje summer, men gennem de seneste år har de stabiliseret sig på et lavere niveau, således det i dag er en glimrende forretning med sommerhusudlejning.

Med de meget lave lånerenter og attraktive beskatningsforhold, så giver det totalt set mange fordele at eje et sommerhus, selvom man jo kun kan belåne 60 % af købesummen i et realkreditselskab til lave renter. Man kan læse mere om de to mulige beskatningsmetoder på Skats hjemmeside om sommerhusudlejning, men generelt må man gerne udleje sit sommerhus og anvende det privat og samtidigt nøjes med at betale skat af 60 % af lejeindtægten.

På længere sigt kan man måske endda påregne en fortjeneste på sommerhuset, men en af de største fordele ved siden af lejeindtægten er jo, at man selv kan have glæde af sommerhuset flere gange om året.

Invitér familien på besøg i sommerhuset

Hvis man ejer et dejligt sommerhus med en god beliggenhed, så kan det nemt udlejes, og man kan jo også benytte det selv i flere uger om året, og man kan endda invitere familiemedlemmer på besøg, så mange kan hygge sig sammen. Man kan også indgå en praktisk bytteordning, hvis man har venner eller familie med sommerhus et andet sted, således man tage på sommerhusferie på forskellige steder.

De fleste sommerhuse er så fleksibelt indrettede, at der ofte kan skaffes ekstra sengepladser i en fart enten med nogle madrasser på gulvet eller ved at have indbygget hems oppe under loftet. De fleste sommerhuse ligger placeret i idylliske områder med skov, vand og naturområder, så derfor kan man normalt slappe af og gå ture i området og nyde opholdet. De større luksussommerhuse har privat swimmingpool, mens mange almindelige sommerhuse i dag både har sauna og spabad, således alle kan nyde sommerhusets luksuriøse faciliteter.

Sommerhusudlejning foregår på nettet

I dag foregår næsten alle former for sommerhusudlejning på internettet, idet man selv kan avertere sit sommerhus til leje, men de fleste vælger nu at kontakte et professionelt udlejningsbureau, således man slipper for alt arbejdet med administration, udlevering af nøgler, rengøring og vedligeholdelse.

Hvis man blot ønsker at leje et sommerhus, så kan man starte med at tjekke hjemmesiden hos DanCenter, hvor man nemt kan søge blandt 9.000 sommerhuse, og ejere af sommerhuse kan også her få arrangeret en aftale om sommerhusudlejning. Lejerne kan nemt og hurtigt ved hjælp af enkle søgerutiner finde et egnet sommerhus, der passer ud fra dine ønsker om:

  • Pris.
  • Beliggenhed.
  • Afstanden til den nærmeste strand.
  • Tilladelse til husdyr.
  • Faciliteter i sommerhuset.
  • Størrelsen (sengepladser).
  • Perioden på året.