Økonomi og ferie

Ulykkesforsikring er vigtigt at tegne til rejsen

Det er på eget ansvar at rejse til udlandet uden en dækkende rejseforsikring eller ulykkesforsikring, og især hvis du rejser uden for Europas grænser. Du er nemlig sikret rimeligt godt i både Danmark og Europa, når du har det almindelige gule sygesikringsbevis, der giver dig fri lægehjælp og fri adgang til hospitaler, hvis du kommer ud for sygdom eller uheld. Det kan i mange tilfælde være en god idé at sikre sig med en ekstra forsikring, da man derved står bedre rustet i forbindelse med sygdomme og ulykker på rejsen. Der kan nemlig alligevel komme en del ekstraudgifter på ferien til transport, tandskader, krisehjælp mm, hvis uheldet er ude.

Hvordan dækker sundhedskortene?

Med det normale gule sygesikringsbevis er du for eksempel ikke længere dækket ind overfor udgifter til hjemtransport i forbindelse med sygdom og tilskadekomst i mange lande. Det kan blive en dyr affære at få hele familien transporteret hjem i utide på rejsen, hvis man ikke har sørget for en passende forsikring. Generelt gælder disse regler:

  • Det gule sundhedskort dækker nu stort set kun EU-landene.
  • Din eventuelle hjemtransport i EU er ikke længere dækket dog er Færøerne og Grønland stadig dækket for fri hjemtransport.
  • Det gule sundhedskort dækker dig på rejser på en måneds varighed.
  • Du skal således ikke selv betale for almindelig lægehjælp, lægeordineret medicin, sygehusophold og behandling herunder operationer.

Det nye blå sundhedskort er blot en form for international udgave af det traditionelle gule sundhedskort, så du bør kun bestille det blå kort, hvis du skal ud at rejse, da det blå kort gælder i EU landene samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Det blå kort gælder i op til 12 måneder på din rejse i udlandet, så det er velegnet , hvis du skal:

  • På ferie.
  • Være i ulønnet praktik.
  • Være au-pair.
  • Skal studere eller følge en faglig uddannelse.
  • Skal arbejde i udlandet.

Hvilke fordele er der med en privat ulykkesforsikring?

Uanset om du er i Danmark eller i udlandet, kan dub live ramt af en sygdom eller en ulykke, og i værste fald kan man blive invalid eller dø. Hvis du har tegnet en god ulykkesforsikring, så er du sikret mod uventede udgifter, idet der ofte er undtagelser til de normale sundhedskort. De større danske forsikringsselskaber tilbyder en ulykkesforsikring, og du kan finde en god ulykkesforsikring på Codans hjemmeside, da de giver 10 % onlinerabat.

Faktisk kan du få yderligere rabatter på en ulykkesforsikring, hvis du placerer mindst tre forsikringer i samme selskab. Med en privat ulykkesforsikring er du dermed sikret også mod tandskader, tyggeskader, krisehjælp, en straks-udbetaling af en erstatningssum, skader sket på grund af farlig leg og sport. Faktisk kan du de fleste steder skræddersy sin egen ulykkesforsikring, så den passer til dine vilkår, idet du på den made ikke skal betale for en service, som du aldrig får brug for.