Aktiv ferie

Derfor skal du bestige Kilimanjaro

Rejser til Kilimanjaro i Tanzania har efterhånden været populære i mange år. Og hvert år forsøger omkring 40.000 mennesker at bestige Kilimanjaro, der er verdens højeste fritstående bjerg.

Når så mange mennesker hvert år lægger vejen forbi og fortæller om deres fantastiske oplevelser, må der være noget om snakken. Og det er der i den grad også. Vi kigger i dette indlæg nærmere på, hvorfor det er et must at prøve kræfter med at bestige Kilimanjaro.

Et af de smukkeste naturområder i verden

Kilimanjaro er faktisk en nationalpark, og derfor er der strenge krav i forhold til affald for alle dem, der vælger at bestige bjerget. Eksempelvis skal alt affald tages med ned fra bjerget igen. Størstedelen af alle dem, som besøger bjerget, er enige om, at det er ét af verdens største naturlige vidundere.

Du undrer dig måske over, at det i 2018 kan være et af de smukkeste steder overhovedet, hvis der de tidligere år har været mange besøgende. Men selv i 2018 har nationalparken bevaret den vilde og smukke natur, der omgiver bjerget.

Oplev alle slags klimaer

En af de mest unikke ting ved Kilimanjaro er de mange klimatiske bælter, som du bliver taget igennem. Det kan nemlig på ganske kort tid gå fra tropisk til arktisk klima, hvilket er en helt speciel og imponerende oplevelse at tage med i rygsækken.

Bjerget ligger desuden tæt på ækvator. Og det er altså bare ganske unikt at opleve et snedækket bjerg, der ligger tæt ved ækvator, og som har de smukkeste grønne skove omkring sig kombineret med en tør savanne.

På savannen er der selvfølgelig også mulighed for at opleve smukke dyr, eksempelvis zebraer, der trives eminent i nationalparken. Et ganske specielt syn, som simpelthen skal opleves.

En overskuelig rejse

Selvom rejsen kan lyde uoverskuelig og besværlig, er den det på ingen måde. Tværtimod. For det første er det et enormt plus, at tidsforskellen i forhold til Danmark og Tanzania blot er på en time, selvom det selvfølgelig ikke er en afgørende faktor.

Det gode er, at du faktisk stort set altid kan flyve direkte fra Europa til Kilimanjaros lufthavn, der i øvrigt ligger tæt på byen Moshi. Derfor skal du altså ikke sidde og vente i diverse lufthavne og ud på lange bus- eller køreture. Rejsen er behagelig og ganske ligetil.

Gør noget godt for dig selv

Måske undrer du dig over, hvilken type du skal være for at bestige et bjerg. Men det unikke ved Kilimanjaro er, at du ikke skal være nogen speciel type. Bjerget er nemlig et af de letteste bjerge at bestige, og faktisk er den yngste, der nogensinde har besteget bjerget, blot 6 år, mens den ældste var 84 år gammel. Den mand, der har besteget bjerget hurtigst, gjorde det på lige under 6 timer – knap 5 timer og 50 minutter.

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at bestige et bjerg som Kilimanjaro. Mange vælger at gøre det for at udfordre sig selv, mens andre vælger at gøre det for at markere en bestemt livsbegivenhed. Nogle gør det i en bestemt sags tjeneste, eksempelvis Bernard Goosen, der i 2003 besteg bjerget i en kørestol for at vise verden, at et handicap ikke nødvendigvis behøver være et egentligt handicap.

Andre gør det for at søge inspiration til et nyt kapitel i livet. Der er ganske enkelt noget unikt ved at stå på 6000 meters højde og betragte Afrika fra et helt nyt perspektiv, og det vil helt sikkert medvirke til, at dit eget perspektiv bliver markant udvidet.

Lokalsamfundet nyder godt af besøgende

Det er ingen hemmelighed, at levestandarden ikke er den bedste alle steder i Afrika. En af de positive ting ved at så mange mennesker årligt besøger Kilimanjaro er, at lokalsamfundet omkring det smukke bjerg nyder godt af de mange besøgende.

Det er blandt andet med til at øge levestandarden i lokalsamfundet, og det er faktisk omkring 18-20 millioner dollars, som de besøgende hvert år generer til lokalsamfundet omkring Kilimanjaro.