Asien

Bangkok: Verdens mest populære rejsedestination

Den thailandske hovedstad er kravlet til tops på den årlige liste over verdens mest populære rejsemål efter at have tilbragt flere år på andenpladsen, hvilket dog også må siges at være flot.

Ikke desto mindre er det nu den mest populære rejsedestination, der i flere år har kørt et tæt løb med den multikulturelle storby London.

Bangkoks historie

Bangkok har rødder helt tilbage til en lille handelsstation under Ayutthaya Kongeriget i det 15. århundrede, som i sidste ende voksede i størrelse og blev stedet for to hovedstæder: Thonburi i 1768 og Rattanakosin i 1782. Byen var centrum for Thailands politiske kampe, hele det 20. århundrede, da landet afskaffede enevælden, der blev vedtaget den forfatningsmæssige orden og mange kup og flere opstande fandt sted. Byen voksede hurtigt under 1960’erne gennem 1980’erne og har nu en betydelig indflydelse på Thailands politik, økonomi, uddannelse, medier og moderne samfund.

Byen er mere end 1500 kvadratkilometer stor og ligger i det centrale Thailand med en befolkning på over 8 millioner, eller 12,6 procent af landets befolkning. Over 14 millioner mennesker bor inden for den omkringliggende Bangkok Metropolitan Region, hvilket gør Bangkok til en ekstrem herskermagt.

Fra ferieparadis til pulsende storby

Thailand er både fattigdom, ferieparadis og pulsende storby, hvilket primært ses i Bangkok. Det er lidt af et kulturchok at komme fra nogle af Thailands rolige ferieparadiser som Chang Mai eller Phuket, hvor tempoet er helt anderledes og turisterne har sat sit tydelige spor.

Ikke desto mindre er det enormt spændende at opleve Thailand, hvor der er gang i byen både nat og dag.

Du kan vælge enten at kombinere din rejse til Thailand med et ophold i Bangkok og en af Thailands mere chartervenlige destinationer, herunder Phuket og de omkringliggende øer.