Økonomi og ferie

Et billigt forbrugslån kan redde familieferien

Mindst én gang om året er det normalt for de fleste familier at rejse væk i en uge eller mere for at nyde en afslappet ferie, hvor man kommer væk fra den fortravlede hverdag og blot skal koncentrere sig om at nyde klimaet og stilheden. Det kan være svært at sætte en værdi på en sådan ferietur, men den er som regel alle pengene værd. Der kan opstå situationer, hvor der bare ikke er penge nok i feriebudgettet til ønsketuren, og i disse tilfælde kan det være på sin plads at tage et nødvendigt forbrugslån, hvis I bare kan finde det billigt nok. Der kan være opståede økonomiske problemer i løbet af året, der har gjort opsparingen mindre end forventet, eller måske har I netop fundet en rigtig god pris på en ferietur, som godt nok er lidt dyrere end jeres oprindelige ferieplaner.

Vigtigste parametre for ferien

I bør hvert år nøje lede efter ferierejser, der bedst passer til jeres ferieønsker. Priserne varierer år for år i henhold til udbud og efterspørgsel, valutaudsving, popularitet med videre. Når I leder efter inspiration og priser på ferierejser, bør I stille krav om hvilket land og egn, I vil tage til, samt hvilket type hotel, der bedst kan give jer de bedste oplevelser.

Det kan være, at der findes en spændende seværdigheder, festivaler, koncerter eller lignende lokale begivenheder, som I ønsker at deltage i, men måske vil I bare slappe af ved en strand på et luksushotel, og så findes der jo masser af muligheder. Hvis I har mindre børn med på rejsen, så bør hotellet have legepladser og aktiviteter, der passer til børnene, men I skal naturligvis også se på prisniveauet, så der kommer mange parametre i betragtning. De vigtigste parametre er disse:

  • Beliggenheden
  • Klimaet
  • Hotelstandarden
  • Aktiviteter på hotellet samt lokalområdet
  • Lokale seværdigheder
  • Begivenheder på feriestedet
  • Prisniveauet
  • Valutakursen
  • Fareniveauet for turister på feriestedet
  • Sproget

Hvordan finder man et billigt forbrugslån?

Det kan undertiden være en god idé at vælge all inclusive på ferierejsen, da man på billetten får alle omkostninger på rejsen med i prisen herunder fly, transport til hotel, hotelophold samt alle måltider og drikkevarer på turen.

I bør også overveje at se på afbudsrejser, hvor I kan opnå rigtig gode rabatter på ferierejsen, hvis I blot kan rejse med få dages varsel og kan acceptere et mindre udvalg af destinationer. Hvis I får brug for forbrugslån til ferien her og nu, kan I nemt gå på nettet og ansøge forskellige steder, idet lån ofte kan bevilges samme dag.

Det kan både være en tidskrævende proces at indsende låneoplysninger til de mange låneudbydere, og det kan være svært at sammenligne deres priser og vilkår. Heldigvis findes der en tjeneste på nettet, der kan gøre din søgning meget lettere og meget mere overskuelig, og den er endda ganske gratis. Du kan ansøge om et forbrugslån hos Lendme på deres hjemmeside, hvorefter de sørger for at viderebringe dine oplysninger til en lang række låneudbydere, så du ikke skal gøre mere.

Det smarte ved denne ordning er, at du med en lille indsats får tilsendt mange lånetilbud, der præcist svarer til dine ønsker. Du skal derfor blot sammenligne deres lånetilbud og udvælge det med den billigste rente og de bedste lånebetingelser. Du bør altid sammenligne lån på deres årlige omkostninger i procent (ÅOP), da denne faktor inkluderer samtlige omkostninger på lånet herunder etableringsomkostninger, renter, afdrag og øvrige gebyrer.

Dyre lån er ofte kviklån med ÅOP på 30-100 %, og disse er alt for dyre i længden, men med lidt held bør du blive tilbudt et billigere forbrugslån med en ÅOP på 10-15 %. Lånerpriser og betingelser er individuelle og afhænger af dine økonomiske oplysninger herunder gældsposter og rådighedsbeløb.